Tosty w stylu amerykańskim na chlebie gryczano-ryżowym

Nigdy nie byłam w Ameryce, choć bardzo mi się marzy, ale podobno typowym amerykańskim śniadaniem są właśnie tosty z jajkiem. Możecie nawet zauważyć na filmach, że oprócz płatków śniadaniowych amerykanie jedzą właśnie tosty.

Ogólnie zamysł jest świetny, ponieważ jajo jest najlepszym pożywieniem. Największy minus to oczywiście chleb tostowy (straszna chemia – nie jedźcie tego!!).

Z racji tego, że uwielbiam takie tosty to zrobiłam zdrowszą wersje. Do tego przepisu użyłam chleb gryczano-ryżowy na żytnim zakwasie. Ten sam chleb użyłam przy wpisie do kanapek szkolnych dla dzieci.

Najpierw należy wydrążyć kółko ze środka (najlepiej jakimś większym kieliszkiem) i delikatnie smarujemy z dwóch stron olejem kokosowym lub smalcem.

Kładziemy na patelnie i podsmażamy jedną stronę.

Przekładamy na drugą stronę i odrazu wbijamy w środek jajko.

Smażymy na małym ogniu i pod przykryciem, aż do momentu ścięcia białka. Żółtko najlepiej aby było płynne, ponieważ takie ma najwięcej wartości.

Przekładamy na talerz i solimy solą himalajską. Dla mnie bomba 😀

Podziel się tym przepisem z przyjaciółmi:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zobacz również

Zapisz się do newslettera

Zapisz się, aby zawsze być ze mną w kontakcie i otrzymywać najnowsze informacje o nowościach i wszystkich działaniach w FIT body Club!

Ważne

Materiały na tej stronie mają charakter wyłącznie informacyjny i nie stanowią porady medycznej. Zawsze skonsultuj się z lekarzem przed rozpoczęciem jakiejkolwiek diety lub programu ćwiczeń.

Potrzebujesz pomocy?
  • Wszelkie pytania kieruj przez formularz kontaktowy

www.fitbodyclub.pl © 2019  Regulamin Polityka prywatności | Kontakt 

visa.svg
mastercard.svg
dotpay_logo_napisPL