Babeczki brokułowo-szpinakowe. Idealnie sprawdzają się jako przystawka lub lunch. Na pewno zaskoczycie gości czy też domowników. Szybkie w przygotowaniu i dają wiele radości dla podniebienia jak i również dla oka.
- 1/2 brokuły ugotowanej
- szpinak świeży 1/2 paczki
- 2 ząbki czosnku
- łyżka sera rockford
- 3 jajka
- sól himalajska, pieprz, curry, kurkuma
Na maśle klarowanym/ smalcu podsmażamy brokuł, szpinak i czosnek. Na koniec dodajemy łyżkę sera, dodajemy przyprawy i parę minut wszystko razem smażymy. 3 białka ubijamy na sztywną pianę, następnie delikatnie dodajemy 3 żółtka oraz farsz brokułowo-szpinakowy i wszystko razem mieszamy.
Całość przekładamy do foremek i pieczemy 15-20 minut w 180°C.
Smacznego.