Składniki na ciasto:

  • 350g ciecierzycy
  • 4 łyżki kakao
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody 
  • szczypta soli
  • 1/3 szklanki ksylitolu
  • 1/3 szklanki mąki owsianej
  • 3 łyżki masła orzechowego 
  • 50 g jogurtu naturalnego
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 
  • garść orzechów (obojętnie jakich, ja użyłam ziemnych nie solonych i nerkowców)

Polewa:

  • 80 g czekolady deserowej
  • łyżka masła 

Wszystkie składniki na ciasto (oprócz czekolady i orzechów) wkładamy do blendera lub termomixa (lub innego urządzenia) i miksujemy, aż połączą się do jednolitej masy. Kolejno dodajemy pokruszoną czekoladę oraz orzechy i łączymy mieszając łyżką. Następnie masę przekładamy do foremki i pieczemy w temperaturze 165° ok 20-25 minut. 

Po upieczeniu robimy polewę czyli w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem i następnie wykładamy na wierzch ciasta. Czekamy, aż wystygnie i polewa stężeje. Gotowe! 

Jeśli masz jakieś pytania do przepisu, to pisz śmiało w komentarzu. 

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

4 Comments

  1. Ewelina Skrzypiec

    Czy ciasto to nadaje się dla insulinoopornych?

    1. Paulina Targańska

      Tak oczywiście, nadaje się dla insulinoopornych 😀

  2. Anna

    Czy ciecierzyca może być konserwowa?

    1. Paulina Targańska

      Tak, może być 😀

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zobacz również

Ważne

Materiały na tej stronie mają charakter wyłącznie informacyjny i nie stanowią porady medycznej. Zawsze skonsultuj się z lekarzem przed rozpoczęciem jakiejkolwiek diety lub programu ćwiczeń.

Potrzebujesz pomocy?

www.fitbodyclub.pl © 2019  Regulamin Polityka prywatności | Kontakt 

visa.svg
mastercard.svg
dotpay_logo_napisPL