Najlepszy chleb bezglutenowy
Filmik dla tych, którym wydaje się że upieczenie domowego chleba jest lada wyzwaniem.
Mam dla was prosty, smaczny i przede wszystkim zdrowy sposób na chleb.
Składniki:
- kasza gryczana niepalona 500 g
- sól himalajska lub kłodawska
- woda ok 700 -1000ml
- opcjonalnie: czarnuszka oraz czosnek niedźwiedzi
Zapraszam do oglądania.
4 Comments
Bardzo się cieszę, że wyszedł i smakuje?
Właśnie dzis upiekłam ten chlebek. Pięknie mu się urosło i upiekło i jest bardzo smaczny:)
Nie mam pojęcia? nigdy nie próbowałam. Gryka po namoczeniu roobi się kleikowata tzn. wydziela śluz, a jak jest z orkiszową to nie wiem.
Mam zamiar zabrać się za ten chleb jutro, czyli moczenie kaszy. Paulina czy tak samo można zrobić chleb z kaszy orkiszowej?