Mój koszyk

Sezon na rabarbar w pełni, dlatego czas na jakieś cuda. Jest to moje pierwsze podejście do rabarbaru i muszę przyznać ,że bardzo udane. 😀 Ciasto wyjątkowo pyszne. Przygotowanie podobne jak w moim przepisie na jabłecznik (jest na blogu).

Spód:

  • 1 szkl mąki ryżowej
  • 1/2 szkl mąki gryczanej
  • 1/2 szkl mąki z topinamburu
  • 1/3 masła
  • płaska łyżka oleju kokosowego
  • 1 1/2 łyżki ksylitolu
  • 1/4 łyżeczki imbiru
  •  starta skórka z całej pomarańczy
  • szczypta soli
  • 2 żółtka

Wszystko razem mieszamy (najlepiej ugnieść ręką) i wykładamy na foremkę (silikonową).

Piec sam spód 10 min w 180°C.

Góra:

Kroimy rabarbar na małe kawałki (4 laski 😉 ) i posypujemy 1 łyżką ksylitolu.

W oddzielnej misce ubić 4 białka ze szczyptą soli, odrobiną cytryny i ok. 4 łyżki ksylitolu (dołóżcie więcej jak wolicie bardzo słodkie). Połączyć białka z rabarbarem i wyłożyć na podpieczony spód. Całość piec ok 20 min w 180°C.

Smacznego

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz również

www.fitbodyclub.pl © 2019-2023