Sezon na rabarbar w pełni, dlatego czas na jakieś cuda. Jest to moje pierwsze podejście do rabarbaru i muszę przyznać ,że bardzo udane. 😀 Ciasto wyjątkowo pyszne. Przygotowanie podobne jak w moim przepisie na jabłecznik (jest na blogu).

Spód:

  • 1 szkl mąki ryżowej
  • 1/2 szkl mąki gryczanej
  • 1/2 szkl mąki z topinamburu
  • 1/3 masła
  • płaska łyżka oleju kokosowego
  • 1 1/2 łyżki ksylitolu
  • 1/4 łyżeczki imbiru
  •  starta skórka z całej pomarańczy
  • szczypta soli
  • 2 żółtka

Wszystko razem mieszamy (najlepiej ugnieść ręką) i wykładamy na foremkę (silikonową).

Piec sam spód 10 min w 180°C.

Góra:

Kroimy rabarbar na małe kawałki (4 laski 😉 ) i posypujemy 1 łyżką ksylitolu.

W oddzielnej misce ubić 4 białka ze szczyptą soli, odrobiną cytryny i ok. 4 łyżki ksylitolu (dołóżcie więcej jak wolicie bardzo słodkie). Połączyć białka z rabarbarem i wyłożyć na podpieczony spód. Całość piec ok 20 min w 180°C.

Smacznego

Podziel się tym przepisem z przyjaciółmi:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zobacz również

Zapisz się do newslettera

Zapisz się, aby zawsze być ze mną w kontakcie i otrzymywać najnowsze informacje o nowościach i wszystkich działaniach w FIT body Club!

Ważne

Materiały na tej stronie mają charakter wyłącznie informacyjny i nie stanowią porady medycznej. Zawsze skonsultuj się z lekarzem przed rozpoczęciem jakiejkolwiek diety lub programu ćwiczeń.

Potrzebujesz pomocy?
  • Wszelkie pytania kieruj przez formularz kontaktowy

www.fitbodyclub.pl © 2019  Regulamin Polityka prywatności | Kontakt 

visa.svg
mastercard.svg
dotpay_logo_napisPL