Czekoladki z orzechami i kokosem

Szybki przepis na zdrowe czekoladki z orzechami. Do ich wykonania najlepiej użyć 90% czekolady i wybrać orzechy takie jakie nam najbardziej smakują. W dzisiejszej wersji użyłam orzechów włoskich i migdałów oraz dołożyłam parę pestek dyni. Jeśli lubicie czekoladę z dodatkiem soli bądź desery słodko-słone to koniecznie dodajcie sól tak jak w przepisie. W innym przypadku można ten element pominąć.

Składniki:

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 10 g orzechów włoskich
  • 10 g migdałów
  • 5 g pestek dyni
  • szczypta soli himalajskiej/morskiej/kłodawskiej
  • chipsy kokosowe

W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę wraz z olejem kokosowym. Następnie pokruszyć orzechy, pestki dyni oraz chipsy kokosowe i wyłożyć na foremki do czekoladek. Kolejno rozpuszczoną czekoladę wylać do foremek (na pokruszone orzechy) i na koniec delikatnie posypać solą. Wstawić do lodówki (najlepiej do zamrażalnika), aby czekolada stężała. Czekoladki przechowywać w lodówce lub zamrażalniku.

Podziel się tym przepisem z przyjaciółmi:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zobacz również

Zapisz się do newslettera

Zapisz się, aby zawsze być ze mną w kontakcie i otrzymywać najnowsze informacje o nowościach i wszystkich działaniach w FIT body Club!

Ważne

Materiały na tej stronie mają charakter wyłącznie informacyjny i nie stanowią porady medycznej. Zawsze skonsultuj się z lekarzem przed rozpoczęciem jakiejkolwiek diety lub programu ćwiczeń.

Potrzebujesz pomocy?
  • Wszelkie pytania kieruj przez formularz kontaktowy

www.fitbodyclub.pl © 2019  Regulamin Polityka prywatności | Kontakt 

visa.svg
mastercard.svg
dotpay_logo_napisPL