Super czekoladowe babeczki bezglutenowe z borówkami. Przepis bez dodatku cukru. Słodki smak pochodzi jedynie z bananów, dlatego babeczki można spokojnie podawać małym dzieciom.
Składniki na ok. 6 babeczek
- 3 banany
- 1 szkl maki ryżowej
- 1/2 łyżeczki sody
- szczypta soli
- 1 łyżka kakao niesłodzone
- 1 łyżka mąki kokosowej
- 1 jajko
- 3 łyżeczki oleju kokosowego
- borówki
- pokruszone kawałki gorzkiej czekolady 90% (ok 2 duże kostki
Obieramy banany i rozgniatamy na papkę. Kolejno dokładamy sodę, mąkę ryżową, kokosową, sól, kakao, olej oraz ubite jajko (całe jajko -nie rozdzielać żółtka od białka- ubić/miksować na jednolitą, jasną masę). Wszystko ze sobą dokładnie wymieszać.
Masę przekładamy do foremek i wkładamy do środka każdej babeczki, mały kawałek czekolady. Wierzch przyozdobić borówkami. Babeczki wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180°C) i pieczemy ok. 18 minut.
Smacznego
One Comment
This design is steller! You certainly know how to keep a reader
entertained. Between your wit and your videos, I was almost
moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job.
I really loved what you had to say, and more than that, how you
presented it. Too cool!