Jabłecznik na kruchym spodzie

Jabłecznik na bezglutenowym spodzie.

Składniki:

Mąki bezglutenowe 2 szklanki (u mnie 1szkl ryżowej, 1/2szkl gryczanej i 1/2szkl kasztanowej) + masło ok. pół kostki (ja użyłam 1/3 masła i resztę oleju kokosowego)+ ksylitol+ 2żółtka.
Wszystko mieszamy, a następnie wykładamy na blachę. Piec 10 min w 180 stopniach.

Góra:
Uprużyć jabłka z cynamonem, goździkiem, imbirem i ksylitolem.
Po wystudzeniu jabłek wymieszać z ubitym białkiem (5 białek + odrobinę cytryny + ksylitol).
Następnie wyłożyć górę na podpieczony spód i piec całość ok 20 min, aż do momentu zarumienia.

jabłecznik

Podziel się tym przepisem z przyjaciółmi:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zobacz również

Zapisz się do newslettera

Zapisz się, aby zawsze być ze mną w kontakcie i otrzymywać najnowsze informacje o nowościach i wszystkich działaniach w FIT body Club!

Ważne

Materiały na tej stronie mają charakter wyłącznie informacyjny i nie stanowią porady medycznej. Zawsze skonsultuj się z lekarzem przed rozpoczęciem jakiejkolwiek diety lub programu ćwiczeń.

Potrzebujesz pomocy?
  • Wszelkie pytania kieruj przez formularz kontaktowy

www.fitbodyclub.pl © 2019  Regulamin Polityka prywatności | Kontakt 

visa.svg
mastercard.svg
dotpay_logo_napisPL