Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/fitbody/domains/fitbodyclub.pl/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/fitbody/domains/fitbodyclub.pl/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/fitbody/domains/fitbodyclub.pl/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/fitbody/domains/fitbodyclub.pl/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Mój koszyk


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/fitbody/domains/fitbodyclub.pl/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Szybki pomysł na deser z małą ilością węglowodanów. Lubisz smak szarlotki? Jeśli tak, to koniecznie wypróbuj dzisiejszy przepis.

Do kruszonki i spodu użyłam mąkę kokosową, która bardzo chłonie wodę.  Spód wyszedł odrobinę suchy, jeśli preferujesz bardziej wilgotny to zamiast kokosowej użyj innej bezglutenowej np. ryżowej. Prawdopodobnie ilość mąki będzie się różniła (ryżowej dodaj więcej).

Przepis na 1 dużą porcję lub 2 małe.

Składniki:

  • jajko
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 2 łyżki ryżowej
  • 50 g masła 82%
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki ksylitolu (1 do spodu + 1 do jabłka)
  • szczypta soli
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu (1/2 do ciasta + 1/2 do jabłka)
  • szczypta kardamonu
  • 1 jabłko
  • sok z 1/2 limonki

W misce łączymy ze sobą jajko, mąki, sól, cynamon, masło, 1 łyżeczkę ksylitolu. Ugniatamy na jednolitą masę, formujemu kulkę i wkładamy do zamrażalnika na 20-30 minut. W między czasie kroimy jabłko w kostkę, posypujemy ksylitolem, cynamonem, kardamonem i skrapiamy limonką. Po wyjęciu ciasta z zamrażalnika, wykładamy nim 2/3 masy na spód foremki, 1/3 zostaje do kruszonki (trzymamy w lodówce). Podpiekamy ciasto 10 minut w 180°C.

 

Po wyjęciu z piekarnika, dokładamy przygotowane jabłko i zapiekamy kolejne 10 minut.

 

 

Po tym czasie, posypujemy jabłko pokruszonym ciastem i całość jeszcze zapiekamy 15 minut i gotowe.

 

Smacznego, pozdrawiam 😉

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

10 Comments

  1. agakam@10g.pl

    I ponowne powtórka z rozrywki właśnie w piecu ;p

  2. Paulina Targańska

    Oł łał? w takim razie smacznego?❤️

  3. Agnieszka Kamieniecka

    I dzisiaj na tapecie to to ;p Właśnie się piecze:)

  4. Paulina Targańska

    Jabłuszko pyszota ? warto się skusić

  5. Agnieszka Kamieniecka

    Paulina chodzi za mną te jabłuszko pod kruszonką i chyba dzis się skuszę:)

  6. Paulina Targańska

    Super? bardzo się cieszę, że smakowało??

  7. Agnieszka Kamieniecka

    I juz upieczone:) Nie wygląda tak ładnie jak u Ciebie ale smakuje rewelacyjnie:) Porcje na 3 dzielę::)

  8. Agnieszka Kamieniecka

    Właśnie jest w piecu:)

  9. Paulina Targańska

    Koniecznie daj znać czy smakowało?

  10. Agnieszka Kamieniecka

    Pięknie wygląda. Jestem na diecie od marca i raczej omijam słodkości na to chyba się skuszę choc odrobinę:)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz również

www.fitbodyclub.pl © 2019-2021