Kolejny przepis z udziałem dyni. Tym razem babeczki, ale troszkę nietypowe, ponieważ wnętrze mają bardziej konsystencję musu niżeli zbitej i zwartej babki. W smaku są przepyszne i w bardzo jesienno-zimowym klimacie.

Składniki na 6 babeczek:

  • pokrojona i ugotowana dynia 170 g
  • 3 łyżki mąki ryżowej
  • 1 łyżka mąki żołędziowej
  • płaska łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczka wanilii bourbon
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 2 jajka
  • 3 łyżki ksylitolu
  • pół łyżeczki zmielonych goździków
  • zest z pół cytryny

Blendujemy dynię na jednolitą masę (puree) i dodajemy do niej żółtka oraz resztę składników. Wszystko ze sobą łączymy. W osobnej misce ubijamy białka na sztywną pianę, a następnie dodajemy do dyniowej masy. Całość ze sobą połączyć i wylać do foremek. Piec w piekarniku ok 20-25 minut w 180°C (grzałka góra-dół).

Smacznego, pozdrawiam.

Podziel się tym przepisem z przyjaciółmi:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zobacz również

Zapisz się do newslettera

Zapisz się, aby zawsze być ze mną w kontakcie i otrzymywać najnowsze informacje o nowościach i wszystkich działaniach w FIT body Club!

Ważne

Materiały na tej stronie mają charakter wyłącznie informacyjny i nie stanowią porady medycznej. Zawsze skonsultuj się z lekarzem przed rozpoczęciem jakiejkolwiek diety lub programu ćwiczeń.

Potrzebujesz pomocy?
  • Wszelkie pytania kieruj przez formularz kontaktowy

www.fitbodyclub.pl © 2019  Regulamin Polityka prywatności | Kontakt 

visa.svg
mastercard.svg
dotpay_logo_napisPL