Prosty i bardzo łatwy przepis na karkówkę w orientalnych smakach. Główny składnik to oczywiście karkówka plus do tego morele suszone i dodatki takie jak:
- kumin (kmin rzymski) 1 łyżeczka
- kurkuma 1/2 łyżeczki
- curry 1/2 łyżeczki
- pieprz 1 łyżeczka
- tymianek 1 łyżeczka
- sos kokosowy (zdrowy odpowiednik sosu sojowego) ok 3 łyżki
- ocet ryżowy 1 łyżka
Myjemy karkówkę, następnie nadziewamy morelą (nożem ponacinać i powkładać morelę). Kolejno polać sosem kokosowym i octem oraz posypać przyprawami. Dokładnie natrzeć karkówkę przyprawami i włożyć do żaroodpornego naczynia. Możecie mięso wstawić do lodówki aby przeszło przyprawam, mój brzuch za bardzo był głodny więc odrazu wstawiłam do piekarnika na ok godzinkę w 220°C (czas w zależności od wielkości karkówki).
I to tyle 😀 najlepiej smakuje z kiszoną kapustą.
3 Comments
I like this website very much, Its a rattling nice post to read and incur information. Euro travel
I was reading through some of your posts on this
website and I believe this web site is rattling instructive!
Retain putting up..
You really make it appear so easy along with your presentation but I to find this matter to be
really one thing which I think I might by no means understand.
It sort of feels too complicated and extremely broad for me.
I’m having a look ahead to your next publish, I’ll attempt to get the cling of
it! Najlepsze escape roomy