Mój koszyk

Nie możesz nie spróbować tego przepisu. Kokosowe ciasta z ciemną czekoladą. To jest sztos…

Składniki:

  • 100g migdałów
  • 100g wiórków kokosowych
  • 80g gorzkiej czekolady
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • ok. 70g erytrytolu/ksyliotlu

Wykonanie:

Zaczynamy od rozdrobnienia migdałów czyli wkładamy do blendera/malaksera i krótko miksujemy. Nie za mocno, muszą być kawałki migdałów. To samo robimy z czekoladą czyli również rozdrabniamy. Jeśli nie mamy żadnego urządzenia, który rozdrabnia to można włożyć migdały/czekoladę do szczelnego woreczka i tłuczkiem rozdrobnić. 

Następny krok to do miski wrzucamy wszystkie składniki czyli rozdrobione migdały, czekoladę, wiórki, jajka, erytrytol i sól. Całoś mieszamy do połączenia składników (można w mikserze na nie dużych obrotach). Kolejno na blachę wyłożoną papierem, wilgotnymi dłońmi formujemy kuleczki i układamy na blachę. Każdą kulkę delikatnie przypłaszczamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 15 minut. Po upieczeniu, wystudzić całkowicie (można przełożyć na kratkę do ostudzenia). Smacznego! 

 

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz również

www.fitbodyclub.pl © 2019-2021