Nie możesz nie spróbować tego przepisu. Kokosowe ciasta z ciemną czekoladą. To jest sztos…

Składniki:

  • 100g migdałów
  • 100g wiórków kokosowych
  • 80g gorzkiej czekolady
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • ok. 70g erytrytolu/ksyliotlu

Wykonanie:

Zaczynamy od rozdrobnienia migdałów czyli wkładamy do blendera/malaksera i krótko miksujemy. Nie za mocno, muszą być kawałki migdałów. To samo robimy z czekoladą czyli również rozdrabniamy. Jeśli nie mamy żadnego urządzenia, który rozdrabnia to można włożyć migdały/czekoladę do szczelnego woreczka i tłuczkiem rozdrobnić. 

Następny krok to do miski wrzucamy wszystkie składniki czyli rozdrobione migdały, czekoladę, wiórki, jajka, erytrytol i sól. Całoś mieszamy do połączenia składników (można w mikserze na nie dużych obrotach). Kolejno na blachę wyłożoną papierem, wilgotnymi dłońmi formujemy kuleczki (ok 17 sztuk) o wielkości orzecha włoskiego i układamy na blachę. Każdą kulkę delikatnie przypłaszczamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 15 minut. Po upieczeniu, wystudzić całkowicie (można przełożyć na kratkę do ostudzenia). Smaczengo. 

Podziel się tym przepisem z przyjaciółmi:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zobacz również

Zapisz się do newslettera

Zapisz się, aby zawsze być ze mną w kontakcie i otrzymywać najnowsze informacje o nowościach i wszystkich działaniach w FIT body Club!

Ważne

Materiały na tej stronie mają charakter wyłącznie informacyjny i nie stanowią porady medycznej. Zawsze skonsultuj się z lekarzem przed rozpoczęciem jakiejkolwiek diety lub programu ćwiczeń.

Potrzebujesz pomocy?
  • Wszelkie pytania kieruj przez formularz kontaktowy

www.fitbodyclub.pl © 2019  Regulamin Polityka prywatności | Kontakt 

visa.svg
mastercard.svg
dotpay_logo_napisPL