Krewetki czyli jedne z najpopularniejszych owoców morza. Dominują głównie w krajach śródziemnomorskich, natomiast w Polsce są rzadkością.

Krewetki są źródłem łatwo przyswajalnego białka, zawierają także szereg składników mineralnych.

Jeżeli jesteście na wakacjach w ciepłych krajach 😉 to korzystajcie ile można bo są przepyszne i bardzo wartościowe.

Na zdjęciu znajdują się szare krewetki, czyli surowe oraz różowe, czyli po obróbce termicznej (np. sparzenie).

Krewetki dla mnie są jednym z ulubieńców i jeżeli mam taką możliwość to sobie nie odmawiam i potrafię nawet zjeść na raz 0,5 kg.

Sposoby przygotowania są różne. Ja wam podam najlepszy jaki jadłam i najłatwiejszy.

Przepis:

  • 0,5 kg krewetek
  • łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • garść pietruszki zielonej (pokrojonej)

Na patelnię rozgrzewamy masło, dodajemy wyciśnięty czosnek, pietruszkę i krewetki.

Razem podsmażamy na małym ogniu ok. 10.min (różowe krócej, ponieważ są już sparzone).

Zachęcam do spróbowania. PETARDA 🙂

BYE

Podziel się tym przepisem z przyjaciółmi:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zobacz również

Zapisz się do newslettera

Zapisz się, aby zawsze być ze mną w kontakcie i otrzymywać najnowsze informacje o nowościach i wszystkich działaniach w FIT body Club!

Ważne

Materiały na tej stronie mają charakter wyłącznie informacyjny i nie stanowią porady medycznej. Zawsze skonsultuj się z lekarzem przed rozpoczęciem jakiejkolwiek diety lub programu ćwiczeń.

Potrzebujesz pomocy?
  • Wszelkie pytania kieruj przez formularz kontaktowy

www.fitbodyclub.pl © 2019  Regulamin Polityka prywatności | Kontakt 

visa.svg
mastercard.svg
dotpay_logo_napisPL