Tydzień HALLOWEEN czyli kolejny dyniowy przepis na jesienne wieczory. Bardzo smaczne, jedno garnkowe danie, które polecam wypróbować.

Składniki:

  • dynia 630 gram (obrana)
  • boczek 570 g
  • papryka 2 szt.
  • cebula duża lub dwie mniejsze
  • puszka pomidorów pokrojonych
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz, papryka ostra
  • do smażenia smalec

Kroimy w kostkę boczek, paprykę, dynię oraz cebulę. Kolejno wszystko obsmażamy i wrzucamy do garnka. Całość gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż do momentu zmięknięcia dyni. Następnie dokładamy pomidory z puszki i przyprawiamy solą, dość sporą ilością pieprzu, ostrą papryką (wedle uznania) oraz jednym wyciśniętym ząbkiem czosnku. Całość wymieszać i zagotować. Leczo gotowe do jedzenia. 😉

UWAGA! nie gotować za długo,bo dynia się całkowicie rozleci.

Smacznego

Podziel się tym przepisem z przyjaciółmi:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

2 Comments

  1. kolec1006

    Leczo to prawdziwa petarda!!!! Jurto mam w planach tarte buraczaną 😉

    1. Paulina Targańska

      Bardzo mi miło 😃 takie proste, a zarazem smaczne.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zobacz również

Zapisz się do newslettera

Zapisz się, aby zawsze być ze mną w kontakcie i otrzymywać najnowsze informacje o nowościach i wszystkich działaniach w FIT body Club!

Ważne

Materiały na tej stronie mają charakter wyłącznie informacyjny i nie stanowią porady medycznej. Zawsze skonsultuj się z lekarzem przed rozpoczęciem jakiejkolwiek diety lub programu ćwiczeń.

Potrzebujesz pomocy?
  • Wszelkie pytania kieruj przez formularz kontaktowy

www.fitbodyclub.pl © 2019  Regulamin Polityka prywatności | Kontakt 

visa.svg
mastercard.svg
dotpay_logo_napisPL