Mój koszyk

Tydzień HALLOWEEN czyli kolejny dyniowy przepis na jesienne wieczory. Bardzo smaczne, jedno garnkowe danie, które polecam wypróbować.

Składniki:

  • dynia 630 gram (obrana)
  • boczek 570 g
  • papryka 2 szt.
  • cebula duża lub dwie mniejsze
  • puszka pomidorów pokrojonych
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz, papryka ostra
  • do smażenia smalec

Kroimy w kostkę boczek, paprykę, dynię oraz cebulę. Kolejno wszystko obsmażamy i wrzucamy do garnka. Całość gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż do momentu zmięknięcia dyni. Następnie dokładamy pomidory z puszki i przyprawiamy solą, dość sporą ilością pieprzu, ostrą papryką (wedle uznania) oraz jednym wyciśniętym ząbkiem czosnku. Całość wymieszać i zagotować. Leczo gotowe do jedzenia. 😉

UWAGA! nie gotować za długo,bo dynia się całkowicie rozleci.

Smacznego

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

2 Comments

  1. kolec1006

    Leczo to prawdziwa petarda!!!! Jurto mam w planach tarte buraczaną 😉

    1. Paulina Targańska

      Bardzo mi miło 😃 takie proste, a zarazem smaczne.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz również

www.fitbodyclub.pl © 2019-2021