Makaron konjac ze szpinakiem
Pomysł na obiad w mniej niż 10 minut. Coś szybkiego, coś smacznego, coś zdrowego.
Wystarczy tylko:
- 2 garście świeżego szpinaku
- boczek ok 4-5 plastrów
- kawałek pora (5 cm)
- sól himalajska/ morska
- pieprz
- ząbek czosnku
- parmezan
- makaron konjac (np. diet-food)
Na patelni obsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Kolejno dodajemy do niego pokrojony por i delikatnie podsmażyć. Następnie dodajemy szpinak, wyciśnięty ząbek czosnek oraz przyprawy. Całość chwilę podusić (nie za długo, aby szpinak za bardzo nie rozmiękł).
Maron wyjmujemy z opakowania, przepłukujemy i zalewamy wrzątkiem. Wykonujemy tę czynność w celu podgrzania makaronu. Po kilku minutach odcedzić i wyłożyć na talerz. Na makaron układamy farsz szpinakowy i posypujemy parmezanem.
Obiad gotowy, smacznego.