Propozycja na śniadanie białkowo-tłuszczowe. Muffiny jajeczne ze szpinakiem, kalafiorem oraz szynką szwarcwaldzką. Wykonanie łatwe, czas pieczenia to ok. 20 minut.

Składniki na 6 muffinek:

  • szklanka ugotowanego kalafiora
  • szklanka świeżego szpinaku
  • 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej
  • 3 jajka
  • sól i pieprz do smaku

Kalafior rozgnieść widelcem na lekką papkę. Szpinak i szynkę pokroić na mniejsze kawałki. Całość połączyć, dokładnie wymieszać i przełożyć do foremek na muffinki. Następnie 3 jajka roztrzepać (można mikserem- krótko) i polać po równo do każdej muffinki. Piec ok 20-22 minut w 180°C.

Jeśli rano chcesz szybko przyrządzić śniadanie to polecam przygotować wieczorem warzywa z szynką i przełożyć do foremek. Natomiast rano tylko roztrzepać jajka, zalać i upiec. W między czasie jak muffiny będą się piekły, można już szykować się do pracy/szkoły.

Koniecznie wypróbuj i daj mi znać. Smacznego


Podziel się tym przepisem z przyjaciółmi:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zobacz również

Zapisz się do newslettera

Zapisz się, aby zawsze być ze mną w kontakcie i otrzymywać najnowsze informacje o nowościach i wszystkich działaniach w FIT body Club!

Ważne

Materiały na tej stronie mają charakter wyłącznie informacyjny i nie stanowią porady medycznej. Zawsze skonsultuj się z lekarzem przed rozpoczęciem jakiejkolwiek diety lub programu ćwiczeń.

Potrzebujesz pomocy?
  • Wszelkie pytania kieruj przez formularz kontaktowy

www.fitbodyclub.pl © 2019  Regulamin Polityka prywatności | Kontakt 

visa.svg
mastercard.svg
dotpay_logo_napisPL