Mus czekoladowy ze spodem daktylowym

Czekoladowa rozkosz w postaci musu. Na spodzie dodatek daktyli z migdałami, a wierzch w postaci sorbetu ananasowego. Całość ekstra. Mega czekoladowy.

Składniki:

  • mleko kokosowe 200 ml
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 2g agar agar (opcjonalnie żelatyna)
  • 10 szt. daktyli
  • 25 szt. migdałów
  • zamrożony ananas (ok 3 plastry)

Zaczynamy od zalania wrzątkiem daktyli i moczymy parę minut (ok 3-5min).

Następnie odcedzamy i blendujemy na gładką masę. Migdały również blendujemy (oddzielnie) i łączymy te dwa składniki. Masę daktylową wykładamy na dno naczynia.

Kolejny krok to przelewamy mleko kokosowe do garnka i dodajemy do niego gorzką czekoladę. Podgrzewamy do momentu roztopienia się całej czekolady. Zestawić z ognia, dodać agar agar i przelać do naczyń. Desery włożyć do lodówki i pozostawić do momentu stężenia.

Ostatni krok to zblendować zamrożonego ananasa i dodać na sam wierzch deseru. Ananasa przygotować tuż przed podaniem.

Smacznego!

Podziel się tym przepisem z przyjaciółmi:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zobacz również

Zapisz się do newslettera

Zapisz się, aby zawsze być ze mną w kontakcie i otrzymywać najnowsze informacje o nowościach i wszystkich działaniach w FIT body Club!

Ważne

Materiały na tej stronie mają charakter wyłącznie informacyjny i nie stanowią porady medycznej. Zawsze skonsultuj się z lekarzem przed rozpoczęciem jakiejkolwiek diety lub programu ćwiczeń.

Potrzebujesz pomocy?
  • Wszelkie pytania kieruj przez formularz kontaktowy

www.fitbodyclub.pl © 2019  Regulamin Polityka prywatności | Kontakt 

visa.svg
mastercard.svg
dotpay_logo_napisPL