Mój koszyk

Mus czekoladowy ze spodem daktylowym

Czekoladowa rozkosz w postaci musu. Na spodzie dodatek daktyli z migdałami, a wierzch w postaci sorbetu ananasowego. Całość ekstra. Mega czekoladowy.

Składniki:

  • mleko kokosowe 200 ml
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 2g agar agar (opcjonalnie żelatyna)
  • 10 szt. daktyli
  • 25 szt. migdałów
  • zamrożony ananas (ok 3 plastry)

Zaczynamy od zalania wrzątkiem daktyli i moczymy parę minut (ok 3-5min).

Następnie odcedzamy i blendujemy na gładką masę. Migdały również blendujemy (oddzielnie) i łączymy te dwa składniki. Masę daktylową wykładamy na dno naczynia.

Kolejny krok to przelewamy mleko kokosowe do garnka i dodajemy do niego gorzką czekoladę. Podgrzewamy do momentu roztopienia się całej czekolady. Zestawić z ognia, dodać agar agar i przelać do naczyń. Desery włożyć do lodówki i pozostawić do momentu stężenia.

Ostatni krok to zblendować zamrożonego ananasa i dodać na sam wierzch deseru. Ananasa przygotować tuż przed podaniem.

Smacznego!

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz również

www.fitbodyclub.pl © 2019-2021