Naturalne spalacze tłuszczu – 7 produktów

Co może być lepszego od naturalnych sposobów na przyspieszenie spalania tłuszczu? Na pewno nie farmaceutyczne specyfiki. Wszystko co naturalne jest nie tylko lepiej współgrające z organizmem ale przede wszystkim tańsze i nie zawierające podejrzanych substancji. Poniżej przygotowałam listę 7 produktów, które w naturalny sposób przyspieszają spalanie tkanki tłuszczowej. Warto je włączyć do codziennego menu ponieważ są tanie oraz ogólnodostępne.

1. Pieprz Cayenne (chilli)

Aktywną substancją czynną jest kapsaicyna, odpowiadającą za ostry smak (często dodawana do preparatów odchudzających). Spożycie kapsaicyny powoduje wzrost termogenezy organizmu, zwiększa zdolność do spalania tkanki tłuszczowej oraz hamuje apetyt.

2. Cynamon 

Należy do termogeników czyli przyspieszających przemianę materii. Reguluje poziom insuliny we krwi, co zmniejsza apetyt na słodycze i napady wilczego głodu. W konsekwencji jemy mniej i tłuszcz w organizmie odkłada się w mniejszym stopniu. Już 1 łyżeczka dziennie wspomaga walkę z apetytem.

3. Kurkuma

Wykazuje lekkie działanie termogeniczne. Zmniejsza szybkość magazynowania się tłuszczu w komórkach wątroby oraz wspomaga jego metabolizm. Działanie przy ok 1 łyżeczce dziennie. Można dodawać do szklanki z wodą.

4. Kawa

Aktywny składnik zawarty w kawie to kofeina, która działa pobudzająco. Hamuje łaknienie oraz nasila szlaki metaboliczne co korzystnie wpływa na spalanie tkanki tłuszczowej. Oczywiście musi być pita bez cukru i bez mleka. By osiągnąć efekt, należy wypić kawę o zawartości 100-150 mg kofeiny (porcja espresso to ok. 60-80 mg). Jeśli boisz się, że kawa wypłukuje magnez to odsyłam Ciebie do artykułu wcześniejszego Czy kawa wypłukuje magnez i odwadnia?

5. Imbir

Pobudza wydzielanie enzymów trawiennych i neutralizuje kwasy żołądkowe. Powoduje wzrost termogenezy i dzięki temu przyspiesza metabolizm oraz spalanie tkanki tłuszczowej. Dodatkowo likwiduje wzdęcia i poprawia trawienie.

6. Ocet jabłkowy

Aktywną substancją w niej zawartą jest kwas jabłkowy. Kwasy octowe powodują zahamowanie sporej ilości tłuszczu z pożywienia. Stosowany w regularnie w dużych ilościach spowoduje, że wraz z tłuszczem nie będą się wchłaniać witaminy w nim zawarte. Może to doprowadzić do problemów zdrowotnych.

7. Zielona herbata

Zawarte w niej aktywne substancje mogą hamować apetyt, odkładanie tkanki tłuszczowej, przyspieszyć metabolizm oraz nasilić spalanie tkanki tłuszczowej tej, którą organizm już posiada.


POLECANE

Kiedy ćwiczyć, aby spalać tłuszcz

Podziel się tym wpisem z przyjaciółmi:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zobacz również

Zapisz się do newslettera

Zapisz się, aby zawsze być ze mną w kontakcie i otrzymywać najnowsze informacje o nowościach i wszystkich działaniach w FIT body Club!

Ważne

Materiały na tej stronie mają charakter wyłącznie informacyjny i nie stanowią porady medycznej. Zawsze skonsultuj się z lekarzem przed rozpoczęciem jakiejkolwiek diety lub programu ćwiczeń.

Potrzebujesz pomocy?
  • Wszelkie pytania kieruj przez formularz kontaktowy

www.fitbodyclub.pl © 2019  Regulamin Polityka prywatności | Kontakt 

visa.svg
mastercard.svg
dotpay_logo_napisPL