Mój koszyk

Owsiane ciasteczka korzenno-dyniowe

  • 300g dyni uprażonej
  • 100g gorzkiej czekolady
  • 100g daktyli
  • 150g płatków owsianych
  • 2 jajka
  • 100g mąki owsianej
  • 3 płaskie łyżki ksylitolu
  • 50g masła
  • płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • łyżeczka cynamonu
  • pół łyżeczki imbiru
  • płaska łyżeczka goździków

Zaczynamy od przygotowania dyni, czyli obierajmy  ją, kroimy na kawałki i pieczemy w pierniku ok. 1h w 150°C (do momentu, aż dynia będzie miękka).

Kolejno rozdrabniamy czekoladę w mikserze i odkładamy. Tę samą czynność wykonujemy z daktylami. Następnie do osobnej miski wrzucamy płatki owsiane, dynię (wcześniej prużoną), jajka, masło, ksylitol, mąkę owsianą, sodę, imbir, goździki, cynamon i całość miksujemy mikserem

(do połączenia składników). Na koniec dodajemy do utworzonej masy rozdrobnioną czekoladę oraz daktyle i łączymy za pomocą łyżki.

Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nakładamy łyżką okrągłe porcje ciasta (średnica ok. 3 cm). Kulki ciasta delikatnie spłaszczyć.

Piec 12-15 minut w nagrzanym piekarniku w180°C.

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

2 Comments

  1. Anna Bojczewska

    Ciasteczka genialne zresztą jak wszystkie Twoje przepisy testowane przeze mnie 👏👏 👌 szkoda, że zdjęcia nie można dodać 🤪

    1. Paulina Targańska

      Jak miło, że smakowały😍 Bardzo się cieszę!
      A zdjęcia jedynie na grupie można dodać, ale muszę pomyśleć czy da się tutaj jakoś zmienić, aby była możliwość dodawania zdjęć 😀

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz również

www.fitbodyclub.pl © 2019-2021