Panna Cotta czyli idealny deser na upały. Polecam wypróbować bo jest smaczny i zawiera małą ilość węglowodanów.
Składniki :
- puszka mleka kokosowego
- laska wanilii
- żelatyna/agar
- mango
- szczypta cynamonu
- 1/2 banana
- 1 łyżeczka ksylitolu
Zaczynamy od zagotowania mleka kokosowego z laską wanilii. Następnie zdjąć z ognia, dodać 4 płaskie łyżeczki żelatyny i całość dokładnie wymieszać. Przelać do foremek i pozostawić do stężenia (najlepiej w lodówce).
MUS:
Zblendować mango, 1/2 banana, szczyptę cynamonu oraz łyżeczkę ksylitolu.
Na talerzyk wyłożyć panna cotte, polać musem i udekorować listkami mięty.
Jak widzicie przepis bardzo prosty, zdrowy i przede wszystkim smaczny. 😉
Polecam, Bye 😉