Mój koszyk

Rewelacyjny przepis na pasztet z dyni. Głównymi składnikami są oczywiście dynia i wątróbka drobiowa. Koniecznie musisz spróbować, bo jest przepyszny, lekko słodkawy (od dyni) i delikatny.

Więcej przepisów z dynią znajdziesz w e-booku (FIT przepisy z DYNIĄ – do pobrania bezpłatnie)

Składniki:

  • 500g upieczonej i odsączonej dyni
  • 500g wątróbki drobiowej
  • 5 jajek
  • 100g cebuli
  • 40g masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 6g pietruszki zielonej
  • 2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki bazylii
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • szczypta goździków
  • szczypta cynamonu

*proporcje 1/1 czyli tyle samo odsączonej dyni do wątróbki

Zaczynamy od upieczenia dyni (180°C, ok 1 godziny). Po wystudzeniu, przekładamy dynię na sitko i dociskamy talerzykiem. Pozostawiam tak na ok. 3h.

Następnie pokrojoną cebulę i wyciśnięty czosnek smażymy, do lekkiego zeszklenia. Kolejno przekładamy do blendera i dokładamy resztę składników (dynię 0,5kg, wątróbkę, przyprawy, jajka, masło) i blendujemy na jednolitą masę. Następnie przekładamy do foremki keksowej i pieczemy w 180° C ok 50 minut.

p.s można zblendować również w Termomixie 

Smacznego

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

3 Comments

  1. Cesar-H

    Real good info can be found on web blog.!

  2. escape room

    Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it is really informative.
    I’m gonna watch out for brussels. I’ll be grateful if you
    continue this in future. A lot of people will be benefited
    from your writing. Cheers! Escape room

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz również

www.fitbodyclub.pl © 2019-2023