Dzisiaj 1 grudzień. Zatem do świąt już niedaleko, czas na przepisy świąteczne. Dzisiaj pierniki bezglutenowe. Wyszły przepyszne i wyglądają super pomimo że nie ma w nich mąki pszennej. Niestety lądują do pojemnika i czekają na święta. Miłego dnia

Przepis:
1 szkl. mąki gryczanej
1/2 szkl. mąki ryżowej
1/2 szkl. mąki z topinamburu (można zastąpić ziemniaczaną lub inną bezglutenową)
1/2 szkl. erytrytolu
2 jaja
6 łyżek masła klarowanego
3 łyżki cynamonu
1 łyżka kardamonu
1 łyżka imbiru
1 łyżeczka startych goździków
szczypta soli i sody
Składniki razem mieszamy, wyrabiały ciastko, wstawiamy na parę minut do lodówki. Następnie rozwałkowujemy i wycinamy pierniczki. Piec ok 15 min. w 180°C

Podziel się tym przepisem z przyjaciółmi:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zobacz również

Zapisz się do newslettera

Zapisz się, aby zawsze być ze mną w kontakcie i otrzymywać najnowsze informacje o nowościach i wszystkich działaniach w FIT body Club!

Ważne

Materiały na tej stronie mają charakter wyłącznie informacyjny i nie stanowią porady medycznej. Zawsze skonsultuj się z lekarzem przed rozpoczęciem jakiejkolwiek diety lub programu ćwiczeń.

Potrzebujesz pomocy?
  • Wszelkie pytania kieruj przez formularz kontaktowy

www.fitbodyclub.pl © 2019  Regulamin Polityka prywatności | Kontakt 

visa.svg
mastercard.svg
dotpay_logo_napisPL