Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług serwisu fitbodyclub.pl.

Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest FIT body Club – Elżbieta Smużewska z siedzibą w Skępem, kod pocztowy 87-630, Rynek 15, NIP 466-003-83-53, zwanego dalej Usługodawcą.

Dane osobowe zbierane przez Administratora Serwisu Internetowego są przetwarzane zgodnie z przepisami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119, s. 1), zwanego dalej: RODO.

OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH
  1. LOGI– Korzystanie z bloga wiąże się z przesyłaniem zapytań do serwera, na którym znajduje się blog. Każde zapytanie skierowane do serwera zapisywane jest w logach, które obejmują m.in. adres IP, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym, z jakiego korzystasz. Dane zapisane w logach serwera nie są kojarzone z konkretną osobą i stanowią wyłącznie materiał pomocniczy służący do administracji, a ich zawartość nie jest ujawniana nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem w zenbox.pl
  2. SKLEP– Udostępnione przez Użytkownika dane osobowe są przetwarzane w celach związanych z korzystaniem z Usług świadczonych na Platformie Internetowej m.in. na potrzeby świadczenia Usług wymagających założenia Konta,tj. dane podane w formularzu rejestracyjnym w Serwisie internetowym, tzn. adres e-mail, adres zamieszkania, imię i nazwisko oraz nr. telefonu. Mogą być również przetwarzane przez Administratora Platformy dla prowadzenia działań marketingowych, promocyjnych, informacyjnych, operacyjnych i statystycznych związanych z funkcjonowaniem www.fitbodyclub.pl. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również prawo do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.
  3. NEWSLETTER– Jeśli wyrazisz zgodę na przetwarzanie danych tylko w celach np. marketingowych i przesyłania informacji handlowych – będą wykorzystywane jedynie do wysyłania e-maili informacyjnych ze strony fitbodyclub.pl. Dane te przechowywane są w systemie MailChimp. Inne osoby trzecie nie będą miały do nich dostępu.
  1. KOMENTARZE – Jeśli dodasz na moim blogu komentarz do artykułu – to podane dane nie będą wykorzystywane w celach marketingowych. Dane te przechowywane są w WordPressie na serwerze w zenbox.pl. Inne osoby trzecie nie będą miały do nich dostępu.
  1. FORMULARZ KONTAKTOWY– Jeśli wyślesz do mnie wiadomość przez formularz kontaktowy – to podane dane nie zostaną wykorzystane, aby zapisać Cię na newsletter, ale mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, jeśli będzie wymagała tego odpowiedź na Twojego e-maila. Dane te przechowywane są w mojej skrzynce e-mailowej w fitbodyclubpl@gmail.com w celach zarządzania pocztą oraz wysłania odpowiedzi e-mailowej, na Twoją wiadomość. Osoby trzecie nie będą miały do nich dostępu.
  1. DOBROWOLNE PODANIE DANYCH– Podanie danych osobowych do celów marketingowych i handlowych jest dobrowolne. W każdej chwili masz możliwość dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania i żądania ich usunięcia. W tym celu skontaktuj się ze mną lub w przypadku newslettera wciśnij odpowiedni link wypisania z listy w przesłanym przeze mnie newsletterze.

Administrator informuje niniejszym Użytkownika, że powierza przetwarzanie danych osobowych następującym podmiotom:

– zenbox sp. z o.o. ul., Dąbrowskiego 7, 42-200 Częstochowa,NIP: PL949-219-10-21,REGON: 242888558; KRS: 0000414281 – w celu przechowywania danych osobowych na serwerze,

– nazwa.pl sp. z o.o. z siedzibąw Krakowie, ul. Mieczysława Medweckiego 17, 31-870 Kraków,KRS: 0000594747, NIP: 6751402920, REGON: 120805512– w celu przechowywania danych osobowych na serwerze

– MailChimp, The Rocket Science Group, LLC 675 Ponce de Leon Ave NE; Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA- w celu korzystania z systemu mailingowego MailChimp służącego do przesyłania newslettera,

 

POLITYKA COOKIES

Pliki cookie strony FIT body Club nie przechowują poufnych informacji, takich jak imię i nazwisko czy adres. W celu ograniczenia, zablokowania lub usunięcia plików cookie z tej strony internetowej, należy użyć przeglądarki internetowej. Ponieważ każda z przeglądarek jest inna, w menu „Pomoc” przeglądarki można zapoznać się ze sposobami zmiany preferencji dotyczących plików cookie.

Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:

  1. poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
  2. poprzez gromadzenie plików “cookies”

Cookies są wykorzystywane w celu:

– popularyzacji Platformy Internetowej używając w tym celu serwisu internetowego Facebook. Te pliki cookie umożliwiają działanie funkcji statystyk Facebook. Oprogramowanie to pomaga zdobyć i analizować informacje na temat wykorzystywanego skuteczności kampanii marketingowych. Informacje te służą do udoskonalenia strony internetowej FIT body Club oraz dopasowaniu reklam na Facebooku.

– popularyzacji Platformy Internetowej używając w tym celu serwisu internetowego Instagram,

– zbierania danych analitycznych za pomocą narzędzia analitycznego Google Analytics. Te pliki cookie umożliwiają działanie funkcji Google Analytics. Oprogramowanie to pomaga zdobyć i analizować informacje na temat wykorzystywanego rodzaju przeglądarki, liczby odwiedzających stronę, skuteczności kampanii marketingowych i czasu poszczególnych wizyt. Informacje te służą do udoskonalenia strony internetowej FIT body Club

Wszystkie pytania dotyczące polityki prywatności prosimy kierować pod adres e-mail: fitbodyclubpl@gmail.com.