Malutka przyjemność w ciągu dnia. Szybki i przepyszny przepis na pralinki niskowęglowodanowe. Są to mrożone czekoladki, które najlepiej przechowywać w zamrażalniku lub zjeść od razu 😛
Do wykonania pralinek będziemy potrzebować foremki do lodów (kształt i wielkość dowolna), ja użyłam bardzo prostej i o nie za dużej wielkości. Przygotowanie jest bardzo proste, opiera się jedynie na wymieszaniu składników i przełożeniu do foremki.
Składniki na jedną foremkę:
- mleko kokosowe (stała część) – 2 łyżki
- masło orzechowe (z migdałów) – 2 łyżki
- pasta kokosowa – 1 łyżka (zamiast pasty można dodać jeszcze jedną łyżkę mleka kokosowego)
- kakao – 1 łyżka
- migdały – ok 10 sztuk
- ksylitol/erytrytol – 1 łyżeczka
Rozdrabniamy orzechy na mniejsze kawałki (blenderem lub wkładamy orzechy do torebki i ubijamy tłuczkiem). Kolejno wkładamy do miseczki wszystkie składniki i dokładnie mieszamy łyżką na jednolitą masę. Przekładamy do foremki na lód. Ładnie wyrównujemy aby wierzch był płaski i każda kosteczka była oddzielnie (tzn. nie sparowana). Górę dodatkowo posypujemy orzechami. Wkładamy do zamrażalnika, aż do zmrożenia masy (najlepiej na noc). Pralinki przechowywać w zamrażalniku.
Smacznego
2 Comments
I was reading through some of your blog posts on this internet site and
I think this web site is rattling informative!
Continue putting up.!
hey there and thank you for your information – I have certainly picked up
anything new from right here. I did however expertise several technical issues using this website, since I experienced to reload the web site a lot of
times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if
your web host is OK? Not that I’m complaining, but slow
loading instances times will often affect your placement
in google and can damage your quality score if ads and marketing with Adwords.
Anyway I am adding this RSS to my e-mail and can look out
for much more of your respective fascinating content.
Ensure that you update this again very soon.. Escape room