Mój koszyk

Uwielbiam pralinki i to w różnej postaci. Na moim blogu jest wersja z daktylami, dzisiaj natomiast w roli głównej jest dynia. Pralinki są wykonane z puree dyniowego i obtoczone w gorzkiej czekoladzie. Zachęcam do wypróbowania.

Składniki:

  • 5 łyżek puree dyniowego
  • 6 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego
  • 2 łyżki syropu kokosowego
  • 1/8 łyżeczki kardamonu
  • 1/8 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • do polewy: 1/2 łyżki oleju kokosowego + 1/2 gorzkiej czekolady 90%

Wszystkie składniki (oprócz skł. na polewę) dokładnie łączymy (mieszamy) w jednolitą gęstą masę. Kolejno formujemy kuleczki i wkładamy do zamrażalnika na ok 30 minut lub więcej.

Następnie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę oraz olej. Taką utworzoną polewą obtaczamy każdą kulkę dyniową. Następnie wkładamy do zamrażalnika, aż do stężenia polewy.

Puree dyniowe- dynię pokroić na mniejsze kawałki oraz obrać ze skóry. Kolejno wyłożyć na blaszkę i prużyć do miękkości. U mnie ok 40-50 min w 125°C. Następnie dynię blendujemy na jednolitą masę. Takie puree można przełożyć do słoika i trzymać w lodówce. Dzięki temu mamy możliwość użycia do różnych przepisów.

*Pralinki przechowywać w zamrażalniku lub w lodówce.

Smacznego

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

2 Comments

  1. Paulina Targańska

    Mam nadzieję, że będzie smakować? będe czekać na sprawozdanie?

  2. Agnieszka Kamieniecka

    Bardzo lubię dynię a jeszcze bardziej lubię gorzką czekoladę. Koniecznie w najbliższy weekend wezmę ten przepis na tapetę:)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz również

www.fitbodyclub.pl © 2019-2021