Puree kalafiorowe z kolendrą

Szybki i smaczny sposób na kalafior w innej wersji. Dodatek kolendry idealnie dopełnia smak, koniecznie wypróbuj. Świetnie się nada jako przekąska w ciągu dnia lub dodatek warzywny do dania mięsnego.

  • kalafior
  • garść świeżej kolendry
  • łyżka (płaska) oleju kokosowego
  • mała łyżeczka masła 82%
  • pieprz i sól do smaku

Zaczynamy od umycia kalafiora i ugotowania do miękkości (najlepiej w maszynie na parze). Kolejno kroimy w większe kawałki i przekładamy do miski. Dodajemy olej kokosowy, masło, przyprawy i poszatkowaną kolendrę. Całość blendujemy na jednolitą masę. Gotowe, wierzch można posypać kolendrą.

Smacznego, pozdrawiam.

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

One Comment

  1. www.kasiaekiert.pl

    pysznie! prosto!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zobacz również

Ważne

Materiały na tej stronie mają charakter wyłącznie informacyjny i nie stanowią porady medycznej. Zawsze skonsultuj się z lekarzem przed rozpoczęciem jakiejkolwiek diety lub programu ćwiczeń.

Potrzebujesz pomocy?

www.fitbodyclub.pl © 2019  Regulamin Polityka prywatności | Kontakt 

visa.svg
mastercard.svg
dotpay_logo_napisPL