Proste i szybkie puree marchewkowe. Można spożywać samo jako przekąska w ciągu dnia lub dodatek do głównego dania np. do mięsa, ryby lub z innymi warzywami. Sposobów na wykorzystanie puree marchewkowego jest mnóstwo, osobiście polecam w połączeniu z upieczoną piersią z kaczki (pychota).

Do puree marchewkowego użyłam przyprawy „Indyjskie curry”. Jest to mikstura przyrządzona domowym sposobem. Przepis -> Indyjskie CURRY – domowa przyprawa

Składniki:

  • marchewka 800g
  • 1/2 masła (100g)
  • płaska łyżeczka przyprawy Indyjskie curry 
  • sól do smaku

Marchewkę obrać i ugotować na parzę do miękkości. Kolejno marchewkę wraz z masłem i przyprawami blendujemy na gładką masę. Przekładamy uzyskane puree do naczynia i posypujemy dla ozdoby pieprzem czarnym.

Smacznego 😉

Podziel się tym przepisem z przyjaciółmi:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zobacz również

Zapisz się do newslettera

Zapisz się, aby zawsze być ze mną w kontakcie i otrzymywać najnowsze informacje o nowościach i wszystkich działaniach w FIT body Club!

Ważne

Materiały na tej stronie mają charakter wyłącznie informacyjny i nie stanowią porady medycznej. Zawsze skonsultuj się z lekarzem przed rozpoczęciem jakiejkolwiek diety lub programu ćwiczeń.

Potrzebujesz pomocy?
  • Wszelkie pytania kieruj przez formularz kontaktowy

www.fitbodyclub.pl © 2019  Regulamin Polityka prywatności | Kontakt 

visa.svg
mastercard.svg
dotpay_logo_napisPL