Mój koszyk

Proste i szybkie puree marchewkowe. Można spożywać samo jako przekąska w ciągu dnia lub dodatek do głównego dania np. do mięsa, ryby lub z innymi warzywami. Sposobów na wykorzystanie puree marchewkowego jest mnóstwo, osobiście polecam w połączeniu z upieczoną piersią z kaczki (pychota).

Do puree marchewkowego użyłam przyprawy „Indyjskie curry”. Jest to mikstura przyrządzona domowym sposobem. Przepis -> Indyjskie CURRY – domowa przyprawa

Składniki:

  • marchewka 800g
  • 1/2 masła (100g)
  • płaska łyżeczka przyprawy Indyjskie curry 
  • sól do smaku

Marchewkę obrać i ugotować na parzę do miękkości. Kolejno marchewkę wraz z masłem i przyprawami blendujemy na gładką masę. Przekładamy uzyskane puree do naczynia i posypujemy dla ozdoby pieprzem czarnym.

Smacznego 😉

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz również

www.fitbodyclub.pl © 2019-2021