Racuchy dyniowe lub jak to woli pankces. Dzisiaj przepis, który zaliczamy do bardzo prostych do wykonania, a zarazem smacznych. Tak jak w przypadku „dyniowego LATTE” trzeba najpierw przygotować puree dyniowe.

Składniki na 4 racuchy:

  • 4 łyżki puree dyniowego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • płaska łyżeczka cynamonu
  • szczypta kardamonu
  • szczypta ostrej papryki
  • szczypta soli
  • odrobinę wody ok 30 ml
  • do smażenia pół łyżeczki oleju kokosowego
  • dodatkowo do polania bio syrop kokosowy* 

Puree dyniowe- dynię pokroić na mniejsze kawałki oraz obrać ze skóry. Kolejno wyłożyć na blaszkę i prużyć do miękkości. U mnie ok 40-50 min w 125°C. Następnie dynię blendujemy na jednolitą masę. Takie puree można przełożyć do słoika i trzymać w lodówce. Dzięki temu mamy możliwość użycia do różnych przepisów. 

Wszystkie składnik razem blendujemy (miksujemy) na jednolitą masę. Kolejno smażymy racuchy na oleju kokosowym (na małym ogniu i pod przykryciem).

Smacznego 🙂

Podziel się tym przepisem z przyjaciółmi:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zobacz również

Zapisz się do newslettera

Zapisz się, aby zawsze być ze mną w kontakcie i otrzymywać najnowsze informacje o nowościach i wszystkich działaniach w FIT body Club!

Ważne

Materiały na tej stronie mają charakter wyłącznie informacyjny i nie stanowią porady medycznej. Zawsze skonsultuj się z lekarzem przed rozpoczęciem jakiejkolwiek diety lub programu ćwiczeń.

Potrzebujesz pomocy?
  • Wszelkie pytania kieruj przez formularz kontaktowy

www.fitbodyclub.pl © 2019  Regulamin Polityka prywatności | Kontakt 

visa.svg
mastercard.svg
dotpay_logo_napisPL