Mój koszyk

Racuchy dyniowe lub jak to woli pankces. Dzisiaj przepis, który zaliczamy do bardzo prostych do wykonania, a zarazem smacznych. Tak jak w przypadku „dyniowego LATTE” trzeba najpierw przygotować puree dyniowe.

Składniki na 4 racuchy:

  • 4 łyżki puree dyniowego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • płaska łyżeczka cynamonu
  • szczypta kardamonu
  • szczypta ostrej papryki
  • szczypta soli
  • odrobinę wody ok 30 ml
  • do smażenia pół łyżeczki oleju kokosowego
  • dodatkowo do polania bio syrop kokosowy* 

Puree dyniowe- dynię pokroić na mniejsze kawałki oraz obrać ze skóry. Kolejno wyłożyć na blaszkę i prużyć do miękkości. U mnie ok 40-50 min w 125°C. Następnie dynię blendujemy na jednolitą masę. Takie puree można przełożyć do słoika i trzymać w lodówce. Dzięki temu mamy możliwość użycia do różnych przepisów. 

Wszystkie składnik razem blendujemy (miksujemy) na jednolitą masę. Kolejno smażymy racuchy na oleju kokosowym (na małym ogniu i pod przykryciem).

Smacznego 🙂

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz również

www.fitbodyclub.pl © 2019-2021