Pierwszy raz (oprócz łososia) podaje przepis na rybę. Czemu tak? Ponieważ, nie za bardzo przepadam za smakiem ryb, a poza tym mam reakcję alergiczną na większość ryb więc nie jem ich za dużo. Dzisiaj wyjątek i mamy na obiad rybę.

Przepis banalnie prosty i potrzebujemy tylko

  • sandacza,
  • świeże zioła,
  • masło klarowane
  • cytrynę
  • cebulę

Z góry uprzedzam, że folia aluminiowa nie jest dobrym wyborem do pieczenia, lepiej użyć żaroodporne naczynia. U mnie jest właśnie folia i jak widzicie nie zawsze wszystko da się zrobić idealnie zdrowo.

Sposób przyrządzenia:

Do wypatroszonego sandacza wkładamy pokrojoną w talarki cebulę. Posypujemy środek świeżymi ziołami (spora garść), wkładamy 3 plastry cebuli i 3 spore plastry/łyżeczki masła klarowanego. Zamykamy sandacza w foli i pieczemy 35 minut w 180°C.

Po tych minutach wyjmujemy rybę z folii i zapiekamy jeszcze 10 minut.

Wyjmujemy z piekarnika i gotowe. Solą posypujemy gotową rybę na talerzu.

Smacznego, bye 😉

Podziel się tym przepisem z przyjaciółmi:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zobacz również

Zapisz się do newslettera

Zapisz się, aby zawsze być ze mną w kontakcie i otrzymywać najnowsze informacje o nowościach i wszystkich działaniach w FIT body Club!

Ważne

Materiały na tej stronie mają charakter wyłącznie informacyjny i nie stanowią porady medycznej. Zawsze skonsultuj się z lekarzem przed rozpoczęciem jakiejkolwiek diety lub programu ćwiczeń.

Potrzebujesz pomocy?
  • Wszelkie pytania kieruj przez formularz kontaktowy

www.fitbodyclub.pl © 2019  Regulamin Polityka prywatności | Kontakt 

visa.svg
mastercard.svg
dotpay_logo_napisPL