Mój koszyk

Pierwszy raz (oprócz łososia) podaje przepis na rybę. Czemu tak? Ponieważ, nie za bardzo przepadam za smakiem ryb, a poza tym mam reakcję alergiczną na większość ryb więc nie jem ich za dużo. Dzisiaj wyjątek i mamy na obiad rybę.

Przepis banalnie prosty i potrzebujemy tylko

  • sandacza,
  • świeże zioła,
  • masło klarowane
  • cytrynę
  • cebulę

Z góry uprzedzam, że folia aluminiowa nie jest dobrym wyborem do pieczenia, lepiej użyć żaroodporne naczynia. U mnie jest właśnie folia i jak widzicie nie zawsze wszystko da się zrobić idealnie zdrowo.

Sposób przyrządzenia:

Do wypatroszonego sandacza wkładamy pokrojoną w talarki cebulę. Posypujemy środek świeżymi ziołami (spora garść), wkładamy 3 plastry cebuli i 3 spore plastry/łyżeczki masła klarowanego. Zamykamy sandacza w foli i pieczemy 35 minut w 180°C.

Po tych minutach wyjmujemy rybę z folii i zapiekamy jeszcze 10 minut.

Wyjmujemy z piekarnika i gotowe. Solą posypujemy gotową rybę na talerzu.

Smacznego, bye 😉

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

One Comment

  1. GSA Verified List

    Howdy! Do you know if they make any plugins to help with Search
    Engine Optimization? I’m trying to get my site to rank for
    some targeted keywords but I’m not seeing very good success.

    If you know of any please share. Cheers! You can read similar blog here:
    Link Building

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz również

www.fitbodyclub.pl © 2019-2023