Witaj, dzisiaj 8 grudzień czyli czas na drugi odcinek “Świątecznego Gotowania”. W każdym odcinku przygotowuję dwa przepisy. Jeden z mojego świątecznego e-booka, a drugi całkowicie nowy. Mam nadzieję, że moje pomysł zagoszczą również u Ciebie w kuchni.
Jeśli chcesz więcej zdrowych i sprawdzonych przepisów to koniecznie zapoznaj się z moją ofertą świątecznego e-booka.
Pod filmikiem znajduje się pełna lista składników użytych do przepisów.
Teraz czas na “Świąteczne gotowanie”. Miłego oglądania ?
Pieczeń świąteczna
- 0,5 kg wątróbki drobiowej
- 0,5 kg piersi z indyka
- 1 pęczek pietruszki
- 2 jajka na twardo
- 2 jajka surowe
- 1/2 kostki miękkiego masła
- pieprz i sól do smaku
Poncz kokosowy
- 400 ml mleka kokosowego
- 1/3 ksylitolu lub erytrytolu
- 2 żółtka
- płaska łyżeczka cynamonu
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1/2 łyżeczki wanilii Bourbon lub 1 laska wanilii
Święta w zdrowym stylu | Przepisy świąteczne – PDF
Znajduje się w nim, aż 26 zdrowych przepisów na naszą polską wigilię. Są to dania inspirowane głównie kuchnią polską w wersji bezglutenowej. Starałam się, aby przepisy były łatwe do wykonania i przyrządzone z produktów dostępnych w większości sklepów. W e-booku znajdziesz m.in. przepisy na pierogi w dwóch wersjach, domowe pierniki, makowe szaleństwo, poncz kokosowy, kawa rozgrzewająca, śledzie w 3 odsłonach, krokiety, trufle i wiele innych.