Święta tuż, tuż, a zatem czas na trzecie “Świąteczne gotowanie”. Za tydzień będzie już ostatni filmik z tej serii. Mam nadzieję, że podoba Ci się świąteczna edycja z gotowaniem i miło spędzasz ze mną czas.
Więcej świątecznych przepisów znajdziesz w moim autorskim e-booku:
Święta w zdrowym stylu | Przepisy świąteczne – PDF
Znajduje się w nim, aż 26 zdrowych przepisów na naszą polską wigilię. Są to dania inspirowane głównie kuchnią polską w wersji bezglutenowej. Starałam się, aby przepisy były łatwe do wykonania i przyrządzone z produktów dostępnych w większości sklepów. W e-booku znajdziesz m.in. przepisy na pierogi w dwóch wersjach, domowe pierniki, makowe szaleństwo, poncz kokosowy, kawa rozgrzewająca, śledzie w 3 odsłonach, krokiety, trufle i wiele innych.
Zapraszam do zakupu e-booka i oczywiście do obejrzenia kolejnego odcinka “Świąteczne gotowanie”.
Pod filmikiem znajduje się pełna lista składników użytych do przepisów.
Śnieżna droga z czekolady
- 100g gorzkiej czekolady 90%
- 150 g mrożonych wiśni
- 100 ml mleka kokosowego
- 100g masła
- 100g pokruszonych pierników
- 100g orzechów (70g nerkowców – 30g migdałów)
- szklanka ekspandowanego ziarna prosa
- 3 łyżki melasy karobowej
Jajka faszerowane z pieczarkami
- 6 jajka
- 200g pieczarek
- 1 pęczek pietruszki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- łyżeczka masła klarowanego