Lubisz gofry i szarlotkę? Jeśli tak, to wypróbuj dzisiejszy przepis. 😀 Gofry bezglutenowe oraz duszone jabłka.

Ciasto na gofry (2 sztuki):

  • 1 jajko
  • 1/4 sody
  • 4 czubate łyżki mąki ryżowej
  • sól
  • ok. 1/2 szklanki wody
  • 1/2 łyżki ksylitolu

Całość mieszamy i wylewamy do gofrownicy.

*gofrownice są różne, więc jak za mało będziecie mieli ciasta to dosypcie mąki i dolejcie wody

Nadzienie jabłkowe:

  • jedno jabłko
  • 1/4 szklanki wody
  • 1 łyżka ksylitolu
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki zmielonych goździków
  • szczypta wanilii bourbon

Kroimy jabłko na kawałki, zalewamy wodą i gotujemy. Dodajemy do jabłek ksylitol, cynamon, goździki, wanilię i całość gotujemy, aż jabłko będzie miękkie, a woda odparuje.

Cukier puder -> mielimy ksylitol na puder.

Na upieczonego gofra kładziemy jabłka i posypujemy całość zmielonym ksylitolem.

gofer

Smacznego, bye 😉

Podziel się tym przepisem z przyjaciółmi:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zobacz również

Zapisz się do newslettera

Zapisz się, aby zawsze być ze mną w kontakcie i otrzymywać najnowsze informacje o nowościach i wszystkich działaniach w FIT body Club!

Ważne

Materiały na tej stronie mają charakter wyłącznie informacyjny i nie stanowią porady medycznej. Zawsze skonsultuj się z lekarzem przed rozpoczęciem jakiejkolwiek diety lub programu ćwiczeń.

Potrzebujesz pomocy?
  • Wszelkie pytania kieruj przez formularz kontaktowy

www.fitbodyclub.pl © 2019  Regulamin Polityka prywatności | Kontakt 

visa.svg
mastercard.svg
dotpay_logo_napisPL