Smaczna i prosta w wykonaniu tarta szpinakowo – brokułowa. Idealna alternatywa dla tradycyjnej pizzy. Spróbujcie sami.
Przepis:
- boczek
- 1 mała cebulka
- ząbek czosnku
- 1 kg szpinaku
- brokuł
- pieprz, sól himalajska
- 4 jaja
- opcjonalnie parmezan
Na patelni podsmażyć boczek, czosnek oraz pokrojoną cebulkę. Następnie dodajemy 1 kg szpinaku oraz ugotowany brokuł (w różyczkach) i całość smażymy.
Dodajemy 4 żółtka do szpinaku + pieprz i sól +parmezan(opcjonalnie).
W osobnej miseczce ubijamy białko i dodajemy do masy szpinakowo-brokułowej.
Wylewamy na foremkę i piec 20 min w 180°C
2 Comments
I like this weblog it’s a master piece! Glad I observed this
on google.!
Hello there, just became alert to your blog through Google,
and found that it’s truly informative. I’m
gonna watch out for brussels. I will appreciate if you continue this in future.
Lots of people will be benefited from your writing.
Cheers! Escape roomy lista