Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/fitbody/domains/fitbodyclub.pl/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/fitbody/domains/fitbodyclub.pl/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/fitbody/domains/fitbodyclub.pl/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/fitbody/domains/fitbodyclub.pl/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Mój koszyk

Uważaj na produkty BEZGLUTENOWE!!!


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/fitbody/domains/fitbodyclub.pl/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Szał na produkty bezglutenowe trwa!!! 😮

Bardzo dobrze, że moda na „bez gluten” się rozpowszechnia. Świadomość ludzi wzrasta i coraz chętniej wybierają produkty nie zawierające glutenu. Natomiast nie wszystko złoto co się świeci. Producenci dobrze wiedzą na co jest zapotrzebowanie i wychodzą konsumentom naprzeciw.

Z jednej strony jest to dobre posunięcie, natomiast miejcie świadomość że nie każdy producent troszczy się o nasze zdrowie. Na rynku przeważają firmy dla których maksymalny zysk jest głównym celem. Związku z tym dbają o pozyskanie klienta (śledzą zapotrzebowanie „trendy”) oraz jak najmniejszy koszt produkcji. W ten sposób powstają zamienniki żywności z napisem „gluten free”. Do takich produktów dodawane są szkodliwe substancje, które mają negatywny wpływ na nasze zdrowie.

Producenci chcąc otrzymać produkt przypominający w wyglądzie i smaku jego glutenową wersję, dodają przeróżne substancje m.in utwardzony tłuszcz, skrobię modyfikowaną, emulgatory, gumę guar. W sztuczny sposób nadają odpowiedni smak, aromat i konsystencję.

Chleb z mąki bezglutenowej nie ma prawa wyrosnąć, gdyż to właśnie gluten powoduje że ciasto ulega spulchnieniu, jest miękkie i puszyste.

Na rynku polskim ale i zagranicznym jest masę produktów bezglutenowych, które w składzie zawierają cała tablicę Mendelejewa. Naszczęście nie wszystko jest chłamem. Istnieją produkty godne polecenia i firmy które dbają o jak najwyższą jakość produktu m.in polska firma Fabijańscy która produkuje makaron gryczany (skład: 100% mąki gryczanej, woda źródlana Kapellanka).

Wniosek na koniec.

CZYTAJCIE ETYKIETY!!!!! nie nabierajcie się na napis BEZGLUTENOWE lub BEZ GLUTENU

Dzięki za uwagę. Pozdrawiam

BYE 🙂

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz również

www.fitbodyclub.pl © 2019-2021