Zapiekane warzywa z fetą i jajkiem

Prosty pomysł na śniadanie białkowo-tłuszczowe czyli zapiekane warzywa z fetą i jajkiem. Wystarczy jedynie pokroić warzywa na mniejsze kawałki, przyprawić, dodać fetę i zapiec. Na poranne gotowanie idealna opcja, ponieważ nie wymaga dużego nakładu pracy.

Składniki użyte do przepisu:

  • 1/2 cebuli lub jedna mała
  • kawałek pora
  • 1/3 papryki żółtej i czerwonej
  • pomidorki koktajlowe
  • 1 suszony plaster pomidora
  • 1/3 opakowania fety (ok. 50g)
  • przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 1 jajko (lub więcej)

Wszystkie warzywa oraz fetę pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić ziołami, pieprzem oraz dołożyć do nich olej kokosowy (położyć na wierzch). Całość piec ok 20-30 minut (w zależności od wielkości porcji) w 180°C.

Na koniec wbić jajko na sam wierzch (lub jajka) i jeszcze zapiec parę minut (do momentu ścięcia białka). Posolić tuż przed podaniem.

Prosto, smacznie i pożywnie.

Podziel się tym przepisem z przyjaciółmi:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zobacz również

Zapisz się do newslettera

Zapisz się, aby zawsze być ze mną w kontakcie i otrzymywać najnowsze informacje o nowościach i wszystkich działaniach w FIT body Club!

Ważne

Materiały na tej stronie mają charakter wyłącznie informacyjny i nie stanowią porady medycznej. Zawsze skonsultuj się z lekarzem przed rozpoczęciem jakiejkolwiek diety lub programu ćwiczeń.

Potrzebujesz pomocy?
  • Wszelkie pytania kieruj przez formularz kontaktowy

www.fitbodyclub.pl © 2019  Regulamin Polityka prywatności | Kontakt 

visa.svg
mastercard.svg
dotpay_logo_napisPL