Szybki deser dla łasuchów. Szukasz szybkiego przepisu na zdrowy deser? Mam dla ciebie idealną propozycję. Jeśli lubisz banany i kokos to napewno nie pożałujesz.
Co potrzebujemy?
- banan
- łyżeczka oleju kokosowego
- gorzka czekolada (na jedną porcję wystarczą dwa kwadraciki)
- cynamon
- do posypania chipsy kokosowe lub wiórki kokosowe
Nacinamy banana wzdłuż. Środek nacięcia smarujemy olejem kokosowym. Kolejno wkładamy do piekarnika (nacięciem do góry) i pieczemy w 180°C, aż do zbrązowienia skórki (ok 10 min). Następnie wyjmujemy i nacięcie posypujemy cynamonem oraz pokruszoną czekoladą. Na parę minut ponownie wkładamy do piekarnika (czekamy do momentu, aż czekolada zacznie się topić – ok. 2 minuty). Wyjmujemy i posypujemy kokosem ewentualnie dodatkowo jeszcze cynamonem.
Smacznego