Zimne nóżki z wieprzowiny i indyka

Bardzo pyszne i zdrowe zimne nóżki, które dzięki zawartości kolagenu mają zbawienny wpływ na kości i stawy. Polecam zwłaszcza osobą z problemami stawowymi. 

  • 5 nóżek wieprzowych (pociętych)
  • jeden udziec z indyka (ok. 0,5 kg)
  • pieprz czarny
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • majeranek
  • sól himalajska/morska

Wkładamy nóżki do garnka razem z udźcem, zalewamy wodą (lekko nad powierzchnią mięsa), dodajemy wszystkie przyprawy ( 5 liści laurowych , 10x ziele angielskie, pieprz czarny x10, majeranek, sól) i gotujemy na małym ogniu ok 1h w szybkowarze ( w zwykłym garnku ok 3h).

Po ostygnięciu oddzielamy mięso od kości, kroimy na kawałki, a powstały rosół przecedzamy przez sitko. Wszystko razem łączymy czyli rosół z pokrojonymi kawałkami mięsa i doprawiamy do smaku (sól/pieprz). Kolejno nalewamy w miseczki i po ostygnięciu wkładamy do lodówki. Nóżki gotowe do jedzenia po całkowitym stężnięciu.

Podziel się tym przepisem z przyjaciółmi:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zobacz również

Zapisz się do newslettera

Zapisz się, aby zawsze być ze mną w kontakcie i otrzymywać najnowsze informacje o nowościach i wszystkich działaniach w FIT body Club!

Ważne

Materiały na tej stronie mają charakter wyłącznie informacyjny i nie stanowią porady medycznej. Zawsze skonsultuj się z lekarzem przed rozpoczęciem jakiejkolwiek diety lub programu ćwiczeń.

Potrzebujesz pomocy?
  • Wszelkie pytania kieruj przez formularz kontaktowy

www.fitbodyclub.pl © 2019  Regulamin Polityka prywatności | Kontakt 

visa.svg
mastercard.svg
dotpay_logo_napisPL