Mój koszyk

Zupa “Nic” z przepisu prababci Eleonory

Starodawna zupa, przekazywana z pokolenia na pokolenie. Wywodzi się od mojej prababci Eleonory. Dlaczego nazywa się “Nic”? Prawdopodobnie dlatego że, praktycznie nic nie potrzebujemy do tej zupy. Proste składniki, łatwa i szybka do wykonania. Takie zupy są najlepsze.

Wystarczy tylko(2 porcje):

  • marchewka (2 marchewki)
  • seler (pół małego selera)
  • pietruszka korzeń (jedna pietruszka)
  • grzyby suszone (ok. 10 sztuk)
  • kawałek boczku lub słoniny (ok 100g)
  • do tego sól, pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy

Najpierw moczymy grzyby we wodzie, aby zmiękły. W międzyczasie, obieramy i kroimy na kawałki warzywa. Wkładamy marchewkę, selera, pietruszkę do garnka, zalewamy wodą (ok. 3 cm nad warzywami) i gotujemy. Dokładamy do zupy ziele angielskie ok 3-4, liść laurowy 2-3 oraz solimy i pieprzymy wedle uznania. Boczek kroimy na kawałki i obsmażamy na patelni aby ładnie się zarumienił, a tłuszcz wytopił. Kolejno jeśli warzywa już będą miękkie to dokładamy do nich boczek razem z tłuszczem i odsączone grzyby. Całość pogotować 2 min, ewentualnie doprawić solą do smaku i gotowe.

Smacznego

Zmień swoje ciało i życie w FIT body Club!

2 Comments

  1. Nate.G

    Very interesting info!Perfect just what I was searching for!.

  2. lista escape roomów

    You actually make it seem really easy along with your presentation however I find this topic to be really
    something that I feel I would never understand. It kind of feels too complex and very wide
    for me. I’m taking a look forward in your subsequent submit, I will try to get the grasp of it!
    Escape room lista

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz również

www.fitbodyclub.pl © 2019-2023